Regenboogouders

Regenboogouders

Ben jij een regenboogouder? 

  • Heb jij vragen omtrent een eventuele nieuwe zwangerschap volgend op een verlies?
  • Voel je bij een eventuele kinderwens na een verlies dat je eerst nog iets "mag aankijken"?
  • Ben je op zoek naar een meer trauma-geïnformeerde invulling van moeder- & vaderschap? 
  • Voel je dat je je kind niet zo goed meer begrijpt en wil je dit onderzoeken? 
  • Ben jij bereid om jouw eigen kwetsuren aan te kijken om sterker in je ouderschap te staan? 

Je kent misschien wel de naam "Regenboogkindje"? Daarmee wordt het kindje volgend op een verloren kindje bedoeld. Natuurlijk toont het vooral veel liefde en eerbied voor dat kindje waarnaar zo verlangd wordt. Zeker na een van de grootste ervaringen van gemis, rouw en verdriet. Toch heb ik er persoonlijk altijd een dubbel gevoel bij gehad en ik deel graag met je waarom. 

Ik stelde mezelf de vraag in hoeverre het kindje dan nog in echte vrijheid "zichzelf" kon zijn? In hoeverre het nieuwe kindje ook echt in alle vrijheid "zichzelf" kon worden? Ik durfde mij de vraag stellen of we met deze term misschien onze hoop niet te zeer vertalen in een verwachting? Onbedoeld misschien, maar toch? 

En toch kan je dit niet loskoppelen van je eigen verlies en trauma als "mama/papa van een ster". Dus wat is je verantwoordelijkheid naar je volgend kindje wel dan?  

Laat dan misschien een regenboogouder vooral dit zijn: dat is de mama of papa die de intentie heeft to hold space for any colour that life has to offer and that their kid wants to show them. 

Daar moet je klaar voor zijn. Want een kindje dat zijn leven dankt aan al wat ervoor tot dit punt heeft geleid, heeft zijn weg ook wel te gaan. Indien het je wens is om hierin de vertrouwenspersoon te mogen worden, dan ben je hier aan het juiste adres? En oh ja, natuurlijk hoef je dus niet eerst een kindje verloren te hebben om toch "REGENBOOGOUDER" te willen zijn. Wees welkom!

Herken je je in deze vragen en heb je er zeker nog een miljoen meer? Neem gerust even contact op voor een gratis kennismaking. 

Regenboogouders

Over een traject van 10 sessies heeft Katrien me geholpen om op zowel persoonlijk als professioneel vlak enorm te groeien. Om mijn plek, positie, rol goed te leren kennen. Om meer in balans te komen. Om nog meer in mijn eigen kracht te staan. Ik heb stappen gezet die ik zonder haar coaching en wijsheid niet had gekund. Ik ben haar zeer dankbaar en zal ook in de toekomst nog bij haar ten rade gaan met nieuwe uitdagingen. Systemisch coachen is werkelijk life changing en Katrien is zonder twijfel bij de beste in haar vak. Dankjewel, Katrien!
Senne Trenson
*