Het Verloren Kind

Het Verloren Kind

Videoreeks op youtube met concrete tutorials rond "de Moeder" van alle moederschoottrauma's.

Jaartraject "Helingspad van het Moederschoottrauma, het verloren kind" - Systemische Mastery

Boek een persoonlijke sessie

De missie van Systems of the Soul is het steeds dieper ontginnen van het thema "Het Verloren Kind". 

Dit blijkt echter om zovele thema's te gaan die zich kunnen laten zien in een mensenleven. Rouw en verlies is daar een enorm grote laag in, maar waar het "dieper delven" je kan brengen is de gigantische impact dat een zwangerschapsverlies of stilgeboorte laat zien als "moederschoottrauma".

Velen hebben moeite met het woord "trauma". Velen nog meer met wat het woord bij hen oproept. Vaak blijkt dat angst te zijn.

Dieper delven daarin toont alvast dat zovelen vooral angst voelen om "een schuldige" te vinden voor wat niet stroomt. Dat traumawerk dan zou gaan om die schuld dan bij de nodige personen "terug te leggen", bij een ander of bij jezelf. Dit thema raakt je natuurlijk in jouw moederschap en vaderschap. In jouw vrouw-zijn. In je man-zijn. Maar ook in je dochter-zijn en zoon-zijn. Daar heeft niemand "zin in". Maar laat me duidelijk schrijven: dat heeft niets met traumawerk te maken. 

Waar brengt "dieper delven" je wel heen indien je in je verleden een zwangerschapsverlies of stilgeboorte hebt meegemaakt? 

Het legt verbanden waar je jezelf vaak niet eens durft af te vragen waar bepaalde zaken vandaag komen. Want, de impact van een zwangerschapsverlies of stilgeboorte kan jaren na datum nog steeds een deel of delen van jouw leven zichtbaar zijn. Zonder dat jij zelf ooit nog het verband ermee ziet. Ik geef graag een paar voorbeeldjes: 

  • enkel een stressvolle zwangerschap verwachten 
  • naar jezelf kijken en hopen dat je ooit "terug wordt naar wie je was voor dat gebeuren"
  • jezelf in "de schulden" (schuld) steken 
  • bij jezelf opmerken dat je een speciaal koopgedrag vertoont
  • dat je je lichaam ten diepste wantrouwt
  • dat je je partner niet vertrouwt (of misschien zelfs heel kwaad bent)
  • dat je als moeder van eventuele andere kindjes merkt dat je zorg vooral functioneel is, maar dat je niet meer weet of jij zelf echt geniet van je kids
  • ... 

De lijst gaat lang door... 

Dit gaat niet om hoe jij "het niet goed begrepen hebt". Dit zijn de gevolgen wanneer trauma niet erkend werd en nog steeds doorwerkt. 

Het Verloren Kind

*