HET VERLOREN KIND

HET VERLOREN KIND

Het eren van elk verloren kind is van belang. Bovenal voor de kinderen die er zijn en nog komen.

 

Steeds meer komt de nadruk in mijn praktijk op het onderzoeken, bevragen en begeleiden van pré-, peri- en postnataal trauma en verlies

Net omdat deze specifieke vorm van rouw en trauma een immense impact hebben op je zelf, op je ouderschapswens, op je relatie, op je eventuele nieuwe zwangerschap, op je vruchtbaarheid, op je leven en niet in het minst op het leven van sterren-broertjes- en zusjes.  Voor kindjes-in-wording die het leven nooit konden nemen, worden ze één of zelfs meerdere levens gemist. 

Het Verloren Kind

Wanneer we te maken krijgen met om het even welke vorm van pré-, peri- of postnataal verlies gaat het om een Leven dat niet zichtbaar is voor het oog. Met "het verloren kind" wordt elk Leven bedoeld dat niet gezien kán worden omdat het volgens de huidige gangbare en wetenschappelijke definities niet om "een leven" gaat.

Onzichtbaar. On(be)noembaar. On(h)erkenbaar. 

Behalve dan in vele realiteiten voor "the survivor". De (over)lever.

Of je mama, papa, broer of zus ben, het kan een pittige opgave blijken om "je leven ten volle te nemen". Blijkt dat zo een verloren kind in je familiesysteem nu eenmaal een impact heeft op veel meer lagen en generaties. 

Herken jij je in het thema van Het Verloren Kind?

Herken jij een "Verloren Kind" in jouw persoonlijke en/of familiesysteem? 

Herken jij jezelf als "overlever" van een "Verloren Kind", zoekend naar een sleutel om van dat "overleven" over te stappen naar "het nemen van je Leven"?

  • Womb twin survivor? (vanishing twin syndrome)
  • (over)levende broer/zus
  • (over)levende moeder/vader

Wees dan zeker welkom voor een coachingsessie of voor een Verloren Kind Traject. 

Voor wie hier nóg dieper op onderzoek wil gaan en/of ook anderen wil begeleiden die worstelen met de gevolgen van dit thema, kan ook zeker inschrijven voor de masterclass: Het Verloren Kind. Het helingspad van het Moederschoottrauma.

HET VERLOREN KIND

*